X

Поки що чекаємо новий Land Cruiser: Toyota готує модель на 1000 к.с.

Гиперкар за 1 млн долларов оснастят гибридной установкой

Новий Toyota Land Cruiser 300 доведеться трохи зачекати, хоча ми знаємо про позашляховик майже все. Водночас японський виробник розширює лінійку й іншими моделями. У січні 2021-го представили прототип суперкара Toyota GR Super Sport, серійну версію якого мають намір презентувати наступного року. У компанії новинку позиціонують як суперника Aston Martin Valkyrie і Mercedes-AMG One.

Версія для перегонів оснащена гібридною силовою установкою на 3,0-літровому двигуні V6 і електромоторі, розташованому на задній осі. Сумарна віддача установки становить 670 к.с. При цьому дорожній варіант GR Super Sport використовуватиме 2,4-літровий турбодвигун V6 і пару електромоторів. Потужність перевищить 1000 к.с.

Зовні серійний гіперкар перегукуватиметься з Toyota GR010 Hybrid, прототип якого було показано в 2020 році. Якщо шоу-кар був виконаний у стилі гоночного боліда і не мав даху, то серійна модель отримає фіксований жорсткий верх. Тираж найшвидшої моделі Тойота становитиме 20 екземплярів, вартість кожного – від 1 млн доларів. Якщо попит на модель буде високою, компанія готова збільшити обсяг.

Читайте також:
Peugeot і Total створять новий гиперкар для Ле-Мана