X

Поліція отримала новітні електромобілі Skoda

Также Enyaq iV получили медики и спасательные службы

Це далеко не перший випадок, коли автомобілі Skoda приміряють лівреї спеціальних служб. Цього разу вони надійшли до парамедиків, пожежників і поліцейських, ставши частиною і без того чималого автопарку екстрених служб Великої Британії. Там вже числяться Skoda Skoda, Octavia, Superb, Kodiaq і Karoq. Частина з них в RS-версіях.

Зараз же представлено ще один автомобіль для рятувальників. Ним став електричний Enyaq iV. Це перший електромобіль чеського бренду, в основі якого лежить платформа MQB.


Залежно від призначення, кросовер отримає спеціальну ліврею і набір обладнання: засоби зв’язку, проблискові маячки і сирену. При цьому керування новими системами буде інтегровано в наявну інформаційно-розважальну систему. Це дасть змогу виключити встановлення нових елементів керування, зазвичай розташованих на передній панелі.


Кросовер пропонується з одним електродвигуном, розташованим на задній осі. Від 0 до 100 км/год такий Skoda Enyaq iV розганяється за 8,5 с. Його максимальна швидкість становить 160 км/год. Ємність батареї — 62 кВтг або 82 кВтг на вибір. При цьому більш ємна забезпечує 535 км пробігу на одному заряді акумулятора. Час зарядки батареї від 5 до 85% ємності — 38 хвилин.


Об’єм багажного відділення — 585 літрів, при складених спинках задніх сидінь — 1710 літрів. Такого простору достатньо для розміщення кисневих балонів та іншого спеціального обладнання, необхідного для порятунку людських життів.

Читайте також:
Что Skoda будет делать в течение 10 лет: новые модели, электромобили и направления