X

Повний привід і 5 с до сотні: дебютував гібридний Peugeot 508 Sport Engineered

Новый Peugeot 508 Sport Engineered 2021 – лучший дорожный автомобиль Пежо, который компания когда-либо создавала

Французька компанія Peugeot йде семимильними кроками до своєї мети по посиленню позицій на ринку. За останній рік вона істотно приросла в продажах, а все завдяки оновленню модельного ряду і додатку в ньому нових модифікацій авто. Однією з новинок стала потужна версія моделі Peugeot 508, яка отримала приставку Sport Engineered в назві і дебютувала відразу в двох кузовах – Універсал і седан.

Представлений автомобіль є найпотужнішим з коли-небудь серійно випущених французьким брендом. Він оснащується гібридною силовою установкою, яка поєднує в собі 1,6-літровий бензиновий чотирициліндровий турбодвигун і два електромотори. Сумарна віддача установки становить 355 к.с., а крутний момент досягає 520 Нм. Установка працює в парі з восьмиступінчастою АКПП і системою повного приводу. Розгін до 100 км/год займає 5,2 с, а максимальна швидкість обмежена позначкою 250 км/ч.Батарея ємністю 11,5 кВтг забезпечує запас ходу в 42 кілометри на електротязі.

Щоб клієнти змогли повною мірою отримати задоволення від водіння такого потужного автомобіля, інженери компанії переналаштували шасі Peugeot 508. У результаті він отримав три режими їзди, занижений дорожній просвіт, 380-міліметрові гальмівні диски і 4-поршневі супорти, а також 20-дюймові колісні диски, взуті в шини Michelin Pilot Sport 4S.

Однак масу вражень можна отримати не тільки від характеристик новинки, а й від її зовнішності, адже вона втілює в собі всі ноу-хау бренду Пежо. В екстер’єрі можна відзначити решітку радіатора з гострими кутами, розвинені повітрозабірники, світлодіодні ДХВ, широкі колісні арки, чорні патрубки вихлопної системи, потужний дифузор і спеціальні шильдики на передніх крилах. Для кузова передбачено три варіанти забарвлення – Selenium, Perla Nera і Pearl.

Салон Пежо 508 Sport Engineered оформлений у фірмовій архітектурі Peugeot i-Cockpit і повністю орієнтований на водія. В оснащення увійшло компактне рульове колесо, цифрова приладова панель із проекційним дисплеєм, мультимедійна система з великим екраном, аудіосистема Focal. Також новий плагін-гібрид Пежо відрізняється високим рівнем безпеки. До переліку електронних помічників водієві увійшли адаптивний круїз-контроль, система утримання в смузі руху, екстрене гальмування і система нічного бачення. Оздоблення виконане зі шкіри, яка поєднується з тривимірною сітчастою 3D-тканиною і алькантарою.

Читайте також:
Еще один кроссовер Peugeot – на этот раз вместо нового 108