X

Porsche 911 GT3 встановив новий рекорд Нюрбургрингу

Новое поколение спортивного купе Porsche 911 GT3 отметилось на легендарной трассе Нюрбургринг рекордом скорости.

Спортивне купе Porsche 911 GT3 нового покоління показало на «Північній петлі» Нюрбургрингу новий найкращий час – 7 хвилин 12,7 секунди. Серійна модель, створена для повсякденної експлуатації, побила попередній рекорд на 12,3 секунди.

Під час рекордного заїзду температура повітря становила 8 градусів за Цельсієм, а асфальту – 14 градусів. За кермом машини перебував тест-пілот компанії Porsche Ларс Керн.

Якщо ви здатні швидко проїхати на «Північній петлі», то ви можете їздити швидко в будь-якій точці світу, – прокоментував Франк-Штефан Воллізер, голова департаменту гоночних автомобілів Porsche.

Porsche 911 GT3, презентовано в березні на автошоу в Женеві. Він оснащений 500-сильною атмосферною «шісткою» об’ємом 3,8 літра. До речі, аналогічний двигун використовується на гоночній версії Porsche 911 GT3 Cup і успішно виступає в різноманітних кільцевих чемпіонатах та перегонах на витривалість.

Реалізувати величезний потенціал цього мотора допомагає 7-ступінчаста роботизована коробка передач PDK із двома зчепленнями. «Рекордний» спорткар оснащений також повнокерованим шасі, опційними карбоно-керамічними гальмами і покришками Michelin Sport Cup 2 N1. Із 0 до 100 км/год купе 911 GT3 «вистрілює» за 3,4 секунди, а максимальна швидкість досягає 318 км/год. Вартість Porsche 911 GT3 у Німеччині з урахуванням місцевих податків стартує з позначки 152416 євро.

Нагадаємо, що найшвидшим автомобілем марки, як і раніше, залишається гібридний суперкар Porsche 918 Spyder. Чотири роки тому він подолав коло треку Нюрбургрингу за 6 хвилин 57 секунд.