X

Porsche 911 Turbo став переможцем конкурсу «Autonis 2013»

Читачі спеціалізованого журналу «Auto, Motor und Sport» визнали новий 911 Turbo кращою новинкою в сфері автомобільного дизайну в категорії спортивних автомобілів.

Щорічний приз за кращий дизайн під назвою «Autonis» було передано керівнику відділу дизайну компанії Porsche Міхаелю Мауеру. Про нову топ-версію модельного ряду 911 він сказав наступне: «Porsche 911 Turbo легко упізнати. Перше, що кидається в очі – ефектні, типові для моделей Turbo бічні повітрязабірники. Ще однією характерною рисою є заднє антикрило, яке ми гармонійно інтегрували в загальний дизайн».

У конкурсі брало участь більше 100 моделей. 17860 читачів журналу повинні були вибрати кращі автомобілі у восьми категоріях. У категорії «Спортивні автомобілі» були представлені десять автомобілів від дев'яти виробників. Porsche 911 Turbo отримав перемогу в рік свого подвійного ювілею: рівно 50 років тому дев'ятсот одинадцятий дебютував на міжнародній автомобільній виставці у Франкфурті (IAA). Десятьма роками пізніше на цій же виставці був представлений перший прототип 911 Turbo. У рік свого сорокового ювілею нове покоління 911 Turbo і Turbo S, як і раніше, демонструє найвищі досягнення в галузі технології та динаміки руху, характерні для всіх моделей 911. Це стало можливим завдяки новому повному приводу, керованій задній осі, адаптивній аеродинаміці, світлодіодним фарам і шестициліндровим опозитним двигунам з двома турбонагнітачами потужністю до 560 к.с.