X

Porsche Panamera презентували у Берліні

В столице Германии состоялась презентация нового поколения Porsche Panamera.

Однією з головних подій цього літа стала світова прем’єра другої генерації спорткара Porsche Panamera, а презентацію можна було дивитися у прямому ефірі на сайті компанії.

Новинка має більш обтічний силует кузова, оригінальні задні ліхтарі з 3D-ефектом, а також фірмову головну світлотехніку.

Автомобіль складено на новій модульній платформі MSB. Порівняно з попередником новинка стала легшою приблизно на 90 кг за рахунок широкого застосування в конструкції високоміцних сталей, алюмінієвих сплавів і композитних матеріалів. Покупцям запропонують кілька силових агрегатів на вибір. Зокрема, Panamera отримає нову лінійку 6- і 8-циліндрових моторів, зокрема бензиновий бітурбований 550-сильний V8, показаний недавно на симпозіумі у Відні.

Чимало змін очікують шанувальників марки і в салоні автомобіля. Так, Panamera отримала у свій арсенал нову фірмову мультимедійну систему з 12-дюймовим сенсорним екраном і підтримкою різних інтернет-додатків, а також нове кермове колесо і селектор перемикання передач.

Більшу частину кнопок замінили сенсорні панелі. Особливо варто відзначити оригінальну цифрову шкалу приладів із розташованим по центру аналоговим тахометром. Особливий шарм торпедо надають витончені годинник над центральною консоллю. Покупцям буде запропоновано широкий список стандартного і опціонного обладнання.

Универсал Panamera Sport Turismo готовится к дебюту

Нещодавно керівник компанії Гернот Дольнер з гордістю розповів, що тестовий екземпляр нової Panamera Turbo на трасі в Нюрбургринзі показав найкращий час проходження кола, ніж Porsche Carrera GT! Нагадаємо, що влітку 2004 року Вальтер Рерль на Carrera GT проїхав «Північну петлю» за 7:28.0.

Офіційний дебют новинки для широкої громадськості відбудеться восени на автомобільному салоні в Парижі.

Історія Porsche Panamera

У 2009 році на автошоу в Шанхаї відбулася презентація абсолютно нового для компанії з Цуффенхаузена автомобіля – чотиридверного спортседана Panamera. Модель швидко здобула популярність у шанувальників спортивних авто.

Porsche Panamera першого покоління дебютувало в Шанхаї в 2009 році.

У 2013 році в тому ж Шанхаї була представлена рестайлінгова і суттєво модернізована Panamera, разом із версією S E-Hybrid з підзаряджуваним гібридним силовим агрегатом.

У 2013 році Porsche Panamera зазнала модернізації та обзавелася новою гібридною версією S E-Hybrid.