X

Porsche Macan поки що поступається Tesla Model S на ринку

Первый электромобиль Porsche оказался не таким востребованным, как ожидалось. Для дальнейшего соперничества с Tesla придется нарастить темпы

Німецький виробник опублікував звіт про продаж за перше півріччя. У ньому — невтішні цифри для першого електромобіля бренду. Загалом вдалося реалізувати 4480 електрокарів Porsche Cayman. Ця цифра набагато менша за ту, на яку розраховували в компанії.

При цьому глобальний обсяг продажу за перше півріччя зменшився на 12 відсотків порівняно з тим самим періодом 2019 року і становить 116 964 автомобілі. На ці цифри вплинуло кілька причин. Одна з них — пандемія Covid-19, через яку закрилися деякі дилерські центри. Друга — зменшення попиту на автомобілі.

Якщо говорити про найбільш популярні моделі виробника, то перше місце в цьому рейтингу традиційно дісталося кросоверу Cayenne. За перше півріччя 2020-го вдалося реалізувати 39 245 автомобілів. Одразу за ним йде компактний кросовер Porsche Macan — 34 430 автомобілів. На третьому місці — спортивне купе 911, продаж якого зріс на 2 відсотки і становить 16 919 одиниць.

Щодо електрокара Taycan, то його виробник планував випускати по 20 тисяч на рік. Ще на етапі попередніх замовлень ця цифра була збільшена до 40 тисяч. У компанії розраховували, що новий Порше Тайкан стане популярнішим за Macan і Panamera, але очікування не виправдалися. Можливо, на зростанні продажу позначиться поява доступніших версій. Виведення електроседана на ринок виробник почав із топових модифікацій Turbo і Turbo S.