X

Подивіться на арабський Toyota Land Cruiser Prado (фото)

Свою версию кроссовера арабская компания Sandstorm показала в 2019 году

Перший кросовер — Sandstorm Al Reem — з’явився в ОАЕ у 2019 році. Незважаючи на заяви Sandstorm Automotive Factory, що модель повністю розроблена місцевими фахівцями, назвати його «національним кросовером» не можна. Він побудований на основі китайського Guangdong Foday 7, який у свою чергу базується на агрегатах старого Toyota Land Cruiser Prado.

Зовні Sandstorm Al Reem має доволі солідний вигляд. У передній частині кузова виділяється двошарова сітчаста решітка радіатора. З обох боків вона оточена досить масивною оптикою. На боковині зі сторони водія — хромована декоративна вставка та назва марки над нею.

На фото автомобіль у білому кольорі, але під час презентації було заявлено, що кросовер запропонують також у сірому, чорному, сріблястому та золотавому кузові. Бампери, дверні пороги та вставки у корпусах бічних дзеркал заднього виду незалежно від основного кольору кузова — чорні.

За заявою виробника, в основі моделі лежить «сучасна платформа, адаптована під умови близькосхідного бездоріжжя». Габаритами Sandstorm Al Reem можна порівняти з Toyota Land Cruiser Prado. Колісна база у автомобілів однакова — 2800 мм. При цьому арабський кросовер на кілька сантиметрів коротший — 4700 мм.

Під капотом у Al Reem  2,0-літровий бензиновий двигун потужністю 215 к.с. Коробка — п’ятиступенева механічна. Привод — передній або повний.

Читайте також:
Один із ста випущених седанів Toyota Classic продадуть з аукціону

У перший рік Sandstorm планувала випустити тисячу кросоверів із подальшим збільшенням виробництва до шести тисяч на рік. Також компанія розробила пікап S24. Він збудований на базі китайського середньорозмірного пікапа Foday F22.