X

Подивіться на броньований лімузин Сі Цзіньпіня (фото)

Этом автомобиле лидер Китая прибыл на встречу с президентом США Джо Байденом

Переговори Сі Цзіньпіня та Джо Байдена, мабуть, найочікуваніша подія листопада. До Каліфорнії лідер Китаю прибув на броньованому лімузині Hongqi N701, який викликав не меньшу зацікавленність, ніж сама зустріч. Раніше Сі використав його під час поїздок до Гонконгу та росії. У США китайський лідер привіз два такі лімузини. Загалом китайська преміальна марка Hongqi протягом найближчого десятиліття побудує близько 50 таких автомобілів. Усі вони призначені офіційних державних осіб Китаю.

Президентський лімузин дуже схожий на великий седан Hongqi Н9, але це не серійна модель. За інформацією ЗМІ, габаритна довжина Hongqi N701 складає близько 5,5 метра. Подробиці про автомобіль тримаються в секреті, що й не дивно. Передбачається, що кузов автомобіля вкритий серйозною бронею. Скло замінено куленепробивними. Шини та 21-дюймові колісні диски у N701 теж стійкі до пострілів.

За деякими даними, автомобіль Сі Цзіньпіня здатний витримати вибухи невеликих бомб та оснащений системою захисту від хімічних атак. Передбачається, що під капотом у Hongqi N701 6,0-літровий двигун V12 потужністю 408 к.с. Але це може бути й двигун V8, який також виробляє та використовує Hongqi.

Читайте також:
Hongqi анонсував старт продажів електроседана із запасом ходу 1000 км