X

Подивіться на Ferrari 550 Maranello у стилістиці кросівок Майкла Джордана (фото)

Автомобиль спортсмена «доработало» ателье бизнесмена и филантропа Лаппо Элканна

У купе Ferrari 550 Maranello, яке випускалося у 1996-2201 роках, з’явилася спеціальна версія, присвячена кросівкам легенди баскетболу Майкла Джордана. Єдиний у своєму роді автомобіль створили дизайнери італійського тюнінг-ательє Garage Italia Customs. Воно належить Лаппо Елканну, праправнуку засновника Fiat Джованні Аньєллі.

Дворазовий олімпійський чемпіон з баскетболу та шестиразовий чемпіон НБА прославив не лише баскетбол, а й кросівки Nike. Спеціально для спортсмена було створено лінійку Air Jordan, до якої увійшло чимало культових моделей. Одна з них — Air Jordan 3 у кольорі White Cement.

Саме у цих кросівках Джордан зображений на фото Крейга Ело під час легендарного данку через штрафну лінію. Цьому моменту й присвячено новий проєкт італійського тюнера, який спеціалізується на створенні унікальних автомобілів.

Білий кузов купе просто рясніє посиланнями на баскетбольну історію власника. Просто на лобовому склі красується прізвище спортсмена, на капоті та боковинах кузова — його номер та логотип команди «Чикаго Буллз». На кузові та колесах — паттерн у кольорі кросівок.

Дах купе прикрашає силует спортсмена у момент кидка, заднє скло — стилізований баскетбольний щит та табло з часом матчу одночасно. На склі тим же шрифтом, що й на реальному секундомірі, вказано час «06.6», який потрапив у кадр легендарного кидка.

Читайте також:
Ferrari F50 Майка Тайсона продадуть за 5,5 мільйонів доларів