X

Представлений 1100-сильний електричний кросовер із максималкою 320 км/год (фото)

Ценник самого быстрого кроссовера в мире старует от 55 тысяч долларов

Американська компанія Mullen анонсувала свою нову модель — електричний купеподібний кросовер Mullen Five. Офіційна презентація новинки, яка позиціонується як найшвидший електрокросовер у світі, відбудеться 20 серпня. Поки обмежилися публікацією кількох зображень  на офіційному сайті виробника.

У Mullen Five обтічний кузов із заниженим «носом», купеподібним скляним дахом та короткою кормою з невеликим «качиним хвостом». Оптика світлодіодна: гостра передня, задня у вигляді суцільної смуги.

«Заряджена» версія з приставкою RS у назві виглядає набагато масивніше. Зокрема, за рахунок значного кузовного обважування, розширених колісних арок та заниженого дорожнього просвіту. Дещо по-іншому оформлена передня частина з масивною «губою» в передньому бампері.

Салон укомплектований чотирма окремими кріслами, мініатюрною цифровою панеллю приладів та великим тачскрином мультимедійної системи. У розпорядженні пасажирів другого ряду відкидні столики та широкий центральний підлокітник із окремим екраном.

На ринку Mullen Five запропонують у двох модифікаціях. Інформації про силову установку базового кросовера немає. Але заявлено, що з місця до 100 км/год він пришвидшується за 3,2 секунди. Максимальна швидкість обмежена на 250 км/год.

Топовий Mullen Five RS отримав 1100-сильну установку. Першу «сотню» він залишає за менш ніж за 2 секунди. Максимальна швидкість — понад 320 км/год. Таким чином, він швидше Tesla Model X Plaid та Ferrari Purosangue. Це й дозволяє компанії претендувати на титул найшвидшого кросовера у світі.

Читайте також:
Mazda знімає з конвеєра ще один трирядний кросовер

Обидві версії використовують батарею ємністю 95 кВт•год. Запас ходу базового Mullen Five — 523 км. Стартовий цінник — 55 000 доларів.