X

Представлено електромобіль-трансформер за ціною трьох Iphone

Новинку под названием iEV Z оценили в 6800 долларов

iEV Motors представила ультракомпактний електромобіль iEV Z ширина якого не перевищує 80 см. Висота одномісного автомобіля становить 145 см, а його довжина – 198 см. Останній показник можна збільшити  залежно від потреб власника. Причому зробити це можна самостійно. Запропонований датськими розробниками автомобіль вміє змінювати розмір.

Якщо водієві потрібно розмістити в салоні пасажира, привод електрокара розкладає додаткове сидіння в салоні, а довжина кузова збільшується зі 198 до 235 см. Крім пасажира, в салон легко вміститься його багаж. Для цього кузов знову-таки додасть у розмірах ще 40 см. Усі ці маніпуляції займають секунди.

Електрокар-трансформер, призначений виключно для міста, приводить в рух один двигун. Його потужність становить лише 1,36 к.с. Цього достатньо, щоб розігнати iEV Z до 45 км/год. Батарея ємністю 3,3 кВт год забезпечує запас ходу в 100 км. Її можна зарядити від звичайної побутової мережі всього за 3 години. На даху ультракомпактного сітікара встановлені сонячні панелі, які використовуються як альтернативне джерело живлення.

Електрокар iEV Z з’явиться в продажу в 2022 році. Його оцінили в 6800 доларів, але першим 50 покупцям пропонують невелику  знижку.

Читайте також:
Tesla анонсировала выпуск электромобилей с уникальным дизайном