X

Представлений новий Peugeot 408 для Європи і це фастбек

На рынке новинка появится в начале 2023 года

Широко відомий в Європі чотиридверний седан Peugeot 408 змінив покоління, а разом з ним і форм-фактор. Тепер це піднятий фастбек з безрамковою решіткою радіатора. “Примружена” передня оптика з “іклами” ходових вогнів перегукується з задніми ліхтарями, стилізованими під сліди левових кігтів. Загалом у зовнішньості нового “408” проглядається схожість з новим Peugeot 308, хоча дизайном решітки радіатора він схожий на кросовер “3008”.

При колісній базі в 2787 мм фастбек досягає 4690 мм в довжину, 1859 мм в ширину (зі складеними дзеркалами) і 1480 мм у висоту. Об’єм багажного відділення — 536 літрів. При складених спинках сидінь заднього ряду — 1611 літрів. У кузовній палітрі шість відтінків: Bleu Obsession, Gris Titane, Gris Artense, Rouge Elixir, Blanc nacre і Noir Perla Nera. Вже “в базі” фастбеку йдуться матрична оптика і 20-дюймові колісні диски в особливому дизайні.

У салоні — вже знайомий за Peugeot 308 i-Cockpit з компактним кермовим колесом і двома 10,0-дюймовими дисплеями (панель приладів і мультимедійний комплекс). У стандартному оснащенні заявлені: преміальна акустика Focal, адаптивний круїз-контроль з функцією Stop & Go, камера нічного бачення, система виявлення “сліпих зон”, асистент паркування і система запобігання зіткненням, зокрема і під час руху заднім ходом.

На ринку новий Peugeot 408 з’явиться з однією бензиновою і двома гібридними модифікаціями. У першому випадку фастбек укомплектований 1,2-літровим трициліндровим турбованим двигуном потужністю 130 к.с. У гібридів ДВЗ доповнений 110-сильним електромотором і батареєю на 12,4 кВтг. У молодшій версії з силовою установкою потужністю 180 к.с. віддача бензинового мотора становить 150 к. с. У 225-сильного гібрида ДВЗ генерує 180 к.с. Коробка передач у всіх випадках восьмиступенева автоматична.

Дизельних версій у нового Peugeot 408 не буде. Зате через кілька місяців сімейство поповнить модифікація з повністю електричною силовою установкою.

Серійне виробництво новинки налагодять в Мюлузі. Там збирають хетчбек і універсал Peugeot 308. У Європі продаж фастбека стартує на початку 2023 року. Цінники, ймовірно, озвучать ближче до старту продажів.

Читайте також:
Чекаємо в Україні: SsangYong представив новий кросовер за $ 21 000