X

Представлено новий «розетковий» Toyota Prius

На рынке плагин-гибрид нового поколения появится в марте

Toyota оголосила прийом передзамовлень на новий Prius в модифікації «підзаряджаемий гібрид» (PHEV). Усі попередні місяці, починаючи із січня 2022 року, модель п’ятого покоління була доступна тільки у варіанті «паралельний гібрид» (HEV).

Новий Toyota Prius японська марка представила у середині листопада 2022 року. Зміна поколінь принесла моделі більш монооб’ємний кузов та виразний інтер’єр. Базується новинка на платформі TNGA другого покоління (зі зниженим центром ваги). Спереду — підвіска МакФерсон, ззаду — незалежна, на подвійних поперечних важелях.

Toyota Prius PHEV укомплектований 223-сильною гібридною силовою установкою. Вона складається із 2,0-літрового ДВЗ, електромотора, варіатора е-CVT та літій-іонної тягової батареї на 13,6 кВт•год. Привід — передній. Час прискорення від 0 до 100 км/год — 6,7 секунди.

Запас ходу на електротязі — до 87 км із колісними дисками діаметром 19 дюймів та до 105 км із дисками 17 дюймів. Витрата палива — 3,3-3,8 літра. Також новий плагін-гібрид має функцію рекуперації енергії гальмування та двонаправлене заряджання.

Читайте також:
У нового Toyota Highlander Hybrid з'явилася «лицарська» версія

У Японії продажі Toyota Prius PHEV нового покоління стартують 15 березня 2023 року. Мінімальний цінник плагін-гібрида — 33 820 доларів.