X

Представлено найдешевший електромобіль у Європі

Двухместный электромобиль без крыши оценили в 15 000 евро

Латвійська компанія Dartz,  яка спеціалізується на виробництві військової техніки та бронемобілів, представила двомісний електричний кабріолет Freze Froggy EV Beachstar. Основою для нього став найпопулярніший електромобіль Китаю — Wuling HongGuang Mini EV, який випускається з SAIC-GM-Wuling з 2020 року.

Ймовірно, донором стала версія у кузові кабріолет. Візуально від базової моделі латвійський сіті-кар відрізняється лише невеликим скляним козирком, дугою за спинками сидінь та карбоновим заднім спойлером.

Під капотом — 67-сильний електродвигун, здатний розігнати кабріолет до 105 км/год. Запас ходу — 200 або 300 км залежно від ємності тягової батареї, але цифри не називаються.

Як зазначено на офіційному сайті виробника, у базовій версії кабріолет коштуватиме від 15 000 євро. Але першою на ринку з’явиться лімітована серія The Winners Edition. Вартість такого електрокабріолета не уточнюється, але судячи з оснащення та оздоблювальних матеріалів, він буде відчутно дорожчим за базовий Froggy EV. Зокрема, «лімітці» обіцяно крокодилячу шкіру в салоні, преміальну аудіосистему Bang & Olufsen та набір для пікніка у багажнику. Також у комплекті парасолька з ручкою, інкрустованою кристалами Swarovski.

Читайте також:
Через 17 років Citroen зняв з виробництва сітікар C1