X

Представлено нове покоління Ford Ka

Презентованный европейцам Ford Ka с приставкой "+" стал пятидверным*, более вместительным и практичным

Підготовлений для європейського ринку найменший Ford виявився близнюком моделі Figo, яку ця компанія вже другий рік продає в Індії. Відмінність між цими машинами в їх комплектації та рівні оснащеності. Крім того, для євро-споживачів у Ford Ka+ зменшили дорожній просвіт, переналаштували підвіску, рульовий механізм і використали інші підрамник та стабілізатор поперечної стійкості.

Порівняно з Fiesta, модель Ка+ трохи коротша і на 29 мм вища. При цьому інженерам, які розробляли дизайн моделі та компонування внутрішнього простору автомобіля вдалося зробити машинку і компактною, і водночас з доволі просторим салоном і 270-літровим багажником. За простором для ніг задніх пасажирів у класі особливо малих автомобілів рівних цій моделі немає. У салоні передбачено 21 місце для розміщення різних дрібничок, а в багажник помістяться дві великі валізи. За необхідності можна скласти задні сидіння в пропорції 40/60.

Для нового Ford Ka+ запропоновано новий 1,2-літровий бензиновий двигун Duratec у двох версіях – з потужністю 70 і 85 к. с. Цей мотор для підвищення екологічності та економічності, а також отримання високого крутного моменту в широкому діапазоні оборотів оснащений системою зміни фаз газорозподілу. В парі з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач, 1,2-літровий двигун був налаштований, щоб забезпечити високу плавність ходу. Невеликий робочий обсяг мотора, малов’язкі масла, вдосконалена програма керування двигуном, рекуперація енергії гальмування для підзаряду АКБ, дали змогу зробити силовий агрегат дуже економічним. Цьому сприяють низький опір коченню шин, покращена аеродинаміка переднього нижнього спойлера та решітки радіатора. Обидві версії двигуна забезпечують викиди CO2 114 г/км і витрату палива 5,0 л/100 км.

Стандартно Ford Ka+ оснащений шістьма подушками безпеки, електроприводами дзеркал і передніх стекол, центральним замком і системою стабілізації курсової стійкості. Багатші версії мають клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, шкіряне кермо, круїз-контроль, парктронік.

 

В Європі автомобіль Ford Ka+ вже можна замовляти в автосалонах, а його ціна починається від 9990 євро.


*Ford Ka, що продається в Європі з 2008 року, доступний лише в 3-дверному варіанті.