X

Виробник принтерів Kyocera здивував автомобілем без керма з ретро-дизайном

Японская технологическая компания Kyocera продемонстрировала свои разработки на концепте беспилотника Moeye

Компанія Kyocera, яка виробляє принтери та інше електронне обладнання, представила концепт Moeye, в якому вмістила свої останні розробки. Автомобіль повністю автономний (всередині немає рульового колеса) і являє собою MaaS – «транспортний засіб як сервіс».

Зовні автомобіль викликає двоякі відчуття. У ньому переплетені нотки ретро та сучасності. У салоні — величезний, без перебільшення, 1,2-метровий дисплей із підтримкою технології аудіотактильного відгуку Haptivity. Вона здатна імітувати звуки механічних кнопок.

На цьому інновації в салоні не закінчуються. Окремо варто відзначити голографічного помічника, який з’являється на передній панелі. Ще одне нововведення — “оптичний камуфляж”. У передній частині автомобіля встановлено одразу 8 камер, а екран і стійки можуть ставати “прозорими” — на них відтворюється зображення вулиці. Подібний ефект можливий завдяки тривимірній проекції на поверхню в режимі реального часу.

Kyocera Moeye також може похвалитися особливою фоновою підсвіткою салону, здатною створити природне освітлення незалежно від часу доби. Ну а за запах в салоні відповідає вмонтований ароматизатор із можливістю вибору одного з 5 доступних ароматів.

Варто відзначити, що представлений концепт — не перший автомобіль Kyocera. Перший концепт-кар з тією ж назвою Moeye виробник показав 2 роки тому. Тоді це був родстер із камерами замість дзеркал, величезним проекційним дисплеєм і розумними системами допомоги водієві. Серійного продовження у новинки, як і у попередника, не буде.

Читайте також:
Компания Sony все же выведет электрокар Vision-S на дороги (видео)