X

Виробник суперкарів SCG представив військовий баггі за $100 000

Сроки выхода товарной версии военного внедорожника не озвучены.

Компанія Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), яка ще донедавна позиціонувалась як розробник та виробник суперкарів й позашляховиків, планує додати до лінійки спеціальну техніку. Зокрема, вже незабаром обіцяно версії позашляховика SCG Boot для військових, пожежних та правоохоронних органів. Одна з них називатиметься Glickenhaus 008 Fast Response Military Vehicle або Glickenhaus 008. Зображення такого баггі швидкого реагування з’явилося на офіційній сторінці компанії у Facebook.

Від базового SCG Boot військовий автомобіль відрізняється оливково-сірим забарвленням кузова, наявністю додаткового освітлення та бойового модуля на даху. Також на даху обладнано багажник для транспортування додаткового спорядження. Конструкція підвіски забезпечує великий хід коліс, що дозволяє здійснювати швидкісні заїзди пересіченою місцевістю.

Вперше Glickenhaus 008 був представлений у березні 2020 року як автомобіль, який поєднав елементи суперкару 004 та позашляховика SCG Boot. У травні цього року компанія оголосила, що серійна версія баггі коштуватиме від 99 995 доларів. У жовтні була показана пара прототипів трубчастих просторових рам як доказ того, що роботи над проєктом продовжуються.

Офіційної технічної інформації про Glickenhaus 008 наразі немає. За попередніми даними, баггі отримає середньорозташований двигун V8, 33-шліцеві осі та гальмівні механізми Wilwood.

Військові проєкти є й у інших виробників. Наприклад, General Motors випускає автомобіль піхоти — GM Defense, розрахований на дев’ятьох людей зі спорядженням. Частина основних компонентів для автомобіля взята з каталогу спортивного підрозділу Chevrolet Performance. Безпроблемну їзди пересіченою місцевістю забезпечують амортизатори Multimatic Dynamic Suspensions Spool Valve (DSSV).

Читайте також:
ЗАЗ-968М перетворили на круте позашляхове баггі

Також GM експериментує із військовими електромобілями. Компанія вже збудувала демонстраційний зразок електромобіля для піхотного підрозділу. Очікується, що у майбутньому у фірмової електричної платформи Ultium з’явиться версія для збройних сил США.