X

П’ять нових електромобілів Volvo — перший уже готовий до дебюту

Планы компании выглядят амбициозно, но сомневаться в их реализации повода нет

Шведський автовиробник довго спостерігав за світовими автогігантами, які стрімко освоювали електромобільний сегмент. Перший крок у Volvo зробили в 2019 році, представивши електричний кросовер XC40 Recharge із запасом ходу 400 км. Тепер же виробник розповів про вражаючі плани на майбутнє.

Зокрема, Volvo планує в наступні п’ять років щорічно випускати по одному новому електромобілю. До 2025 року саме на ці моделі припадатиме більше за половину світового продажу компанії. Перший з електрокарів уже готовий і буде представлений на спеціальному заході 2 березня 2021 року. Інформації про нього поки що небагато. Відомо, що новинка буде побудована на модульній платформі CMF, яка лежить в основі електричного кросовера Вольво XC40 Recharge.

Також у компанії заявили, що кузов моделі буде більш обтічним і стильним порівняно з першим електрокаром марки. Нова модель увійде до преміального сегменту й отримає масу інноваційних функцій. Про силову установку і можливості новинки шведи вирішили промовчати. Однак інсайдери припускають, що серійний автомобіль стане послідовником прототипу Concept 40.2, який вже породив Polestar 2. Тож у цих моделей може бути багато спільного.

Читайте також:
Найбільший позашляховик Volvo — яким буде новий XC100

Офіційного підтвердження цієї інформації немає. Тож доведеться запастися терпінням і почекати на прем’єру новинки, яка відбудеться вже навесні. Ближче до дебюту ми напевно дізнаємося більше деталей.