X

П’ятизірковий готель на колесах: у Фінляндії запустять нічні люксові потяги Skoda

Фінський залізничний оператор VR Group уклав контракт із компанією Skoda Transtech Oy з Отанмякі на дев’ять люксових спальних вагонів та ще вісім вантажних для перевезення автомобілів. Сума угоди – 50 млн. євро.

Нові спальні вагони мають комфорт п’ятизіркового готелю – з відповідними купе. Кожен такий «номер» обладнають не лише широкими ліжками, а й туалетом, а в деяких – душем. Передбачається облаштувати спеціальні сімейні купе з можливістю встановлення дитячого ліжечка. А вантажні вагони допоможуть пасажирами перевозити із собою особисті автомобілі.

Очікується, що люксові потяги курсоватимуть уже діючими маршрутами: з Гельсінкі, Турку та Тампере до Оули, Рованіємі, Кеміяки та Колярі. Нові вагони мають бути введені в експлуатацію до 2025 року. До речі, контракт також передбачає додаткове постачання ще 30 спальних і стільки ж вантажних вагонів-автовозів. У Фінляндії спостерігається підвищений попит на нічні поїзди: з 2018 року обсяг пасажирських перевезень цим видом транспорту збільшився на 17% і продовжує зростати.

Читайте також:
Поезд Sunrise Express: плацкарт и делюкс по-японски (видео)