X

Qoros 7 — перший за чотири роки автомобіль виробника (фото)

Новый китайский кроссовер не слишком удачливого бренда Qoros призван спасти компанию от банкротства

Китайська марка Qoros належить холдингу Baoneng Group, що також має частку в компанії Chery. Досі всі випущені нею моделі не мали високого попиту, але виробника це не зупинило. Компанія анонсувала нову модель — кросовер Qoros 7, створений на базі Qoros 5. На відміну від попередника, цей автомобіль трохи більший, проте в профіль моделі ідентичні.

Головна особливість “сімки” — вертикальна сенсорна “мультимедійка” з діагоналлю 16.6 дюймів. Вона нагадує аналогічні дисплеї Тесла. Також новий кросовер отримав окремий вертикальний планшет віртуальної приборки, панорамний дах і триспицеве кермове колесо.

Моторна гамма Qoros 7 охоплюватиме два агрегати: 1.6-літрову бензинову “турбочетвірку” потужністю 204 к. с. і 1.8-літровий турбодвигун, що видає 231 к.с. У пару обом йде робот із двома зчепленнями.

Щодо інших характеристик, їх виробник опублікує наприкінці серпня. Саме тоді заплановано старт продажу. Цінник базового китайського кросовера Qoros 5 стартує від 19.8 тис. доларів. Зазначимо, що нова модель покликана повернути інтерес покупців до автомобілів бренду і підвищити рівень продажів.