X

Range Rover Velar. Яким буде перший купе-кросовер Рейндж Ровер

Новый купе-кроссовер Range Rover Velar займет нишу между Evoque и Range Rover Sport.

На автошоу в Женеві представлять перший купе-кросовер від Land Rover. Найімовірніше, новинку назвуть Range Rover Velar, повідомляє Autocar. Очікується, що нова модель заповнить нішу в лінійці між компактним Range Rover Evoque і Range Rover Sport.

Донором платформи для Range Rover Velar виступив кросовер Jaguar F-Pace 2016. Довжина автомобіля становитиме приблизно 4,7-4,8 м, а у конструкції широко використано алюміній, тому навіть топова версія важитиме щонайбільше 1800 кг.

Очікується, що новий Рейндж Ровер Велар отримає бензинові та дизельні двигуни об’ємом 2,0 і 3,0 л потужністю 180-380 к.с., знайомі за іншими моделями марки.

З часом палітру версій розширить заряджуваний гібрид, здатний проїхати до 50 км на електротязі. Крім того, можлива поява зарядженого варіанта з V8.

Також стало відомо, що на відміну від побратимів, кросовер Range Rover Velar не отримає знижувальну передачу. Пріоритетом для розробників є керованість, а не позашляхові якості.

Купе-кросовер Рейндж Ровер надійде в продаж до осені. Ціна Range Rover Velar в базовому виконанні коштуватиме близько 60-70 тис. євро.