X

Названо ціну наймоднішого Range Rover Velar в Україні

В столице Украины прошла презентация совершенно нового внедорожника британской марки Range Rover – модели Velar.

Четвертий представник родини Range Rover дебютував навесні на автошоу в Женеві. В ієрархії британського бренду новинці відведено місце між  Evoque і Range Rover Sport.

Довгоочікувана презентація нової моделі Range Rover відбулася 3 серпня в Києві.

При довжині 4803 мм Velar на 200 мм коротший за модель Sport і на 450 мм довший за Evoque. За величиною колісної бази (2874 мм) він нічим не відрізняється від соплатформенного кросовера Jaguar F-Pace.

Крім легкої алюмінієвої платформи Velar успадкував від свого «родича» асортимент силових агрегатів. Покупцям пропонується одразу шість двигунів на вибір. Це чотири 2-літрові «четвірки» сімейства Ingenium. Турбодизелі представлені версіями на 180 і 240 сил, а бензинові розвивають потужність 250 і 300 к.с.

Кому цього здасться недостатньо, є добре знайомі трилітрові V6 – 300-сильний турбодизель і 380-сильний бензиновий мотор із механічним нагнітачем. У парі з ними працює 8-ступінчастий “автомат” і фірмова система повного приводу.

Реалізувати позашляхові здібності новинки допомагає пневмопідвіска, яка дає змогу піднімати Velar над поверхнею землі на 251 мм, а стандартний кліренс становить 213 мм. За словами творців автомобіль здатний долати брід до 650 мм.

Усі дверні ручки Velar при русі утоплюються в кузов, щоб поліпшити аеродинаміку.

У салоні – царство електроніки і сенсорних панелей. Крім «шайби» АКП, звичайних «крутилок» на консолі залишилося тільки три – залежно від режиму вони відповідають за клімат-контроль, позашляхові програми Terrain Response, процес руху заднім ходом із причепом і іншими функціями.

Все інше керується за допомогою сенсорних дисплеїв двоекранної системи Touch Pro Duo. Оперативна інформація для водія виводиться кольоровим проектором на лобове скло. На вибір – 10 відтінків підсвічування салону.

Вартість Range Rover Velar стартує з 2 039 595 грн.

Музичний супровід презентації забезпечувала ONUKA.