X

Розкрито салон водневого седана Hopium Machina за 120 тисяч євро

Официальная премьера усовершенствованного прототипа водородомобиля состоится на автосалоне в Париже

Молода французька стартап-компанія Hydrogen Motive Company (HMC) продовжує розробку свого повністю водневого седана Hopium Machina. Перший прототип майбутньої серійної моделі підопічні французького гонщика Олів’є Ломбарда показали 17 червня 2021 року. Шоу-кар під назвою Alpha 0 дебютував на виставці VivaTechnology в Парижі.

Тоді ж був оголошений прийом попередніх замовлень на стартову партію в 1000 одиниць. Зібрати їх вдалося всього за три місяці. Кожен з потенційних клієнтів вніс по 410 євро. Сума передоплати — пряме відсилання до довжини хвилі спектрального випромінювання атома водню.

Другу версію прототипу Hopium Machina французи обіцяють показати в жовтні цього року на автосалоні в Парижі. Поки ж опубліковані знімки салону седана. Автором інтер’єру водородомобіля став Фелікс Годар. Раніше він працював у Tesla і Lucid Motors, а також брав участь у розробці Porsche Mission E.

Як видно на фото, всю передню панель займає широкоформатний дисплей із тактильним відгуком. Перед водієм “вінтажне” двоспицеве кермове колесо. Між ним і переднім пасажиром — “летюча” центральна консоль, що закінчується між сидіннями другого ряду. Зовні передні і задні сидіння нагадують спортивні “ковші” з інтегрованими підголівниками. В оздобленні інтер’єр обіцяють використовувати високоякісні та екологічні чисті матеріали від європейських виробників.

У січні 2021 року стартап представив концепцію платформи водневої технології, розробленої спеціально для Hopium Machina. Встановлений спереду компактний паливний елемент буде живитися воднем, що зберігається в трьох банках. Систему зберігання водню поставить французька компанія Plastic Omnium. Технічної інформації про силову установку седана поки що немає. У HMC обіцяють, що їх “первісток” запропонує запас ходу 1000 км, зарядку за 3 хвилини, потужність 500 к. с. і максимальну швидкість 230 км/год.

Читайте також:
Чекаємо в Україні: SsangYong представив новий кросовер за $ 21 000

Виробництво Hopium Machina налагодять у Франції. Основними ринками водневого седана стануть Китай, Європа, Японія, Південна Корея і США.