X

Розширена моторна гама й одразу дві АМG-версії: що ще запропонує оновлений Mercedes-Benz A-Class

В Европе продажи новых седанов и хэтчбеков начнутся до конца 2022 года

Mercedes-Benz презентував оновлений A-Class. Від попередників посвіжілі седан та хетчбек відрізняються новою решіткою радіатора, іншими бамперами та видозміненою світлодіодною оптикою.

Салони автомобілів укомплектовані мультифункціональним триспицевим кермом та цифровою панеллю приладів, візуально об’єднаною в один блок із 12,3-дюймовим дисплеєм мультимедійної системи MBUX. Сама «мультимедійка» з покращеною графікою та доопрацьованою функцією розпізнавання голосових команд.

На ринку оновлений A-Class запропонують із бензиновими та дизельними моторами, у тому числі працюючими за схемою «м’який гібрид». Також доступна версія з гібридною силовою установкою, що підзаряджається, та дві «заряджені» модифікації від AMG-підрозділу.

Бензинова гама представлена 1,3-літровою «турбочетвіркою» потужністю136 або 163 к.с. та 2,0-літровим двигуном на 190 та 224 к.с. Молодший двигун встановлюється на передньопривідні модифікації, старший — на піднопривідні. Коробка передач — семи- або восьмиступінчаста роботизована. Також усі бензинові мотори тепер працюють разом із 48-вольтовим стартером-генератором, що видає додаткові 14 к.с.

Дизельні версії тепер тільки передньопривідні потужністю 116, 150 та 190 к.с. Є в гамі й плагін-гібрид — Mercedes-Benz A 250 e потужністю 218 к.с.

Окрім того, дві власні модифікації оновленого A-Class підготував спортивний підрозділ компанії. У версії Mercedes-AMG A 35 «заряджені» седан та хетчбек укомплектовані 2,0-літровим двигуном потужністю 306 к.с. Хетчбек Mercedes-AMG A 45 S отримав 2,0-літровий мотор на 421 к.с.

Читайте також:
Компактвен Mercedes-Benz B-Class оновили перед відставкою (фото)

Вартість оновлених седанів та хетчбеків Mercedes-Benz A-Class поки не оголошено. У Європі продаж новинок розпочнеться ще до кінця цього року.