X

Renault Megane перетворився на кросовер, але в Україні замість нього — Arkana від ЗАЗа

Под именем Renault Megane на рынок Европы выйдет купеобразный кроссовер Arkana

Інформація про те, що в 2021 році в європейській лінійці марки з’явиться крос-купе Renault Arkana, з’явилася не так давно. Зараз стало відомо, що подекуди в Європі кросовер запропонують під назвою Renault Megane Conquest.

Кросовер Рено Меган побудований на платформі CMF-B, яку використовує новий Renault Clio, Captur і корейська версія Arkana – Samsung XM3. Зовні європейська і корейська версії відрізняються логотипом. Маючи однакову з Samsung XM3 колісну базу в 2720 мм, Renault Megane вийшов на 2 мм коротшим — 4568 мм. Розмір дорожнього просвіту — 186 мм.

Інтер’єр крос-купе оформлений у стилістиці споріднених Кліо і Каптюр. У топових версіях кросовер має цифрову приладову панель, інформаційно-розважальну систему з вертикально орієнтованим дисплеєм. У стандартному оснащенні — камери кругового огляду, адаптивний круїз-контроль з функцією утримання в смузі руху, автоматичне екстрене гальмування і моніторинг “сліпих” зон.

Крім того, у Megane є “спортивна” версія RS Line. Традиційно, такий кросовер відрізняється більш агресивним кузовним обвісом, оригінальними колісними дисками, сітчастою вставкою в передньому бампері і наявністю чорного спойлера на дверцятах багажного відділення. У салоні з відмінностей — алюмінієві накладки на педалях, червоні акценти і “карбоновий” декор.

В Європі Renault Megane Conquest запропонують із бензиновим чотирициліндровим турбодвигуном 1,3 TCe потужністю 140 або 160 к.с., що працює за схемою «м’який гібрид»: ДВЗ доповнений 12-вольтовим стартер-генератором. Коробка — “робот” EDC із двома зчепленнями. Також європейцям запропонують гібридну модифікацію зі 140-сильною силовою установкою E-Tech, що складається з 1,6-літрового атмосферного двигуна, двох електромоторів і автоматичної коробки передач. Привід буде тільки переднім.

Читайте також:
В Украине появился электромобиль Renault за $9000 (фото)

Новий кросовер Renault Megane 2021 складатимуть на заводі в Південній Кореї. В Україні ж на ЗАЗі виробляють Рено Аркана, найближчим родичем якого є Duster.