X

Renault зареєструвала найнезвичайніший кросовер у світі (фото)

Дизайн шоу-кара A110 SportsX от Renault запатентовали, при этом автомобиль с момента премьеры немного преобразился. Что это значит?

Концепт кросс-купе Alpine A110 SportsX (французька спортивна марка, що належить Renault) показала в січні цього року. Жодних планів щодо серійного виробництва моделі на той момент озвучено не було. Однак, днями журнал AutoWeek виявив патент на дизайн крос-купе A110 SportsX. Представлений на реєстраційних зображеннях автомобіль відрізняється від шоу-кара. Серед відмінностей — горизонтальні ребра всередині повітрозабірників у передньому бампері і люк бензобака праворуч.

Представлений взимку автомобіль був укомплектований 252-сильним бензиновим мотором об’ємом 1,8 літра, 7-ступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями і заднім приводом. Фішка автомобіля — кріплення для лиж на задньому склі.

Незважаючи на наявність патенту, поки що незрозуміло, чи буде Renault силами Alpine випускати таке крос-купе. Проте, відмінності в порівнянні з прототипом свідчать про те, що незвичайний кросовер зазнав певних змін. Це не потрібно, якщо транспортний засіб залишається в статусі концепту і не рухається в бік серійного виробництва.

Зазначимо, що інноваційну модель Alpine A110 не раз називали еталоном керованості сучасного середньомоторного автомобіля. Ця модель хоч і має попит, але не призначена для широких мас. Для цього марка виявилася недостатньо відомою. Випуск кросовера, як і переведення на електрику, поки що під питанням, оскільки наразі у Renault є інші, важливіші завдання. Але ми  спостерігатимемо за розвитком проекту, який засвітився в патентній заявці.

Читайте також:
Renault Kiger — новий бюджетний кросовер за $7000 (фото)