X

Революція Гелендвагена: що відомо про електромобіль Mercedes G-Class

Немецкая марка запатентовала имена для электрических новинок

У відомстві інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO) виявлена патентна заявка Daimler AG на нові торгові знаки Mercedes EQG 580 і EQG 560, датовані 1 квітня 2021 року. Під цими назвами на ринок вийдуть електричні модифікації Mercedes G-Class.

Уперше заявку на торговельну марку EQG концерн подавав ще в 2016 році. Через три роки про появу електромобіля Мерседес Гелендваген написав у своєму Twitter глава Daimler Ола Калленіус. Офіційне підтвердження електричної версії позашляховика прозвучало в жовтні 2020 року під час презентації подальшої стратегії розвитку марки. Згідно з планами, до кінця десятиліття на електричні моделі припадатиме понад 50% продажу Mercedes-Benz.

Подробиці про новий G-Class на електротязі і терміни виходу новинки на ринок поки що не озвучені. Але вже очевидно, що це справжня революція: Гелендваген вперше отримає повністю електричний привід. З іншого боку, такі позашляховики сьогодні стають дедалі популярнішими.

Відомо, що G-Class буде першою моделлю, побудованою на новій модульній архітектурі. Передусім вона призначена для моделей представницького класу. Очікується, що запас ходу електричного позашляховика Мерседес становитиме 760 км.

Читайте також:
Стали відомі подробиці про Mercedes-Benz eSprinter нового покоління