X

Rolls-Royce Spectre – електричне купе із запасом ходу 520 км та цінником понад 316 тисяч євро

Поставки клиентских автомобилей начнутся в четвертом квартале 2023 года

Rolls-Royce провів офіційну презентацію нового електричного купе Spectre. У модельній лінійці марки воно замінить «дводверку» Wraith, виробництво якої добігає кінця.

У Rolls-Royce Spectre аеродинамічний кузов зі згладженими кутами та вивіреними поверхнями. Ніс купе прикрашається оновлена статуетка «Дух екстазу», форму якої оптимізували спеціально для електромобілів. Результатом цих заходів став коефіцієнт опору Cd 0,25, хоча спочатку передбачалося, що він складе 0,26.

Габаритна довжина електромобіля досягає 5453 мм, ширина — 2080 мм, висота — 1559 мм. Розмір між осями — 3210 мм.

З революційних елементів у дизайні можна відзначити «перевернуту» оптику із затемненими основними фарами та тонкими смугами ходових вогнів над ними. Заглушка на передній панелі зберегла форму традиційної решітки радіатора, але при цьому по ширині вона перевершує всі існуючі моделі марки. Плюс до цього в неї вбудовано 22 світлодіоди.

Доступ у чотиримісний салон відкривають 1,5-метрові двері, які відчиняються проти ходу руху автомобіля. У стандартній комплектації повністю аналоговий блок клімат-контролю та віртуальна панель приладів. Перемикання коробки передач винесено на підрульову «кочергу». У передню панель вбудовано 5500 світлодіодів. За доплату «зірковий» декор прикрасить стелю, бічні стінки та дверні панелі (по 5876 світлодіодів у кожній).

Rolls-Royce Spectre базується на платформі Architecture of Luxury, яка використовується у Phantom, Ghost та Cullinan. «Архітектура розкоші» — це просторова рама з навішеними на неї кузовними панелями. Тяговий акумулятор масою 700 кг розташувався під підлогою, що дозволило збільшити жорсткість кузова на 30%.

Пневматична підвіска Planar suspension тепер зі стабілізаторами поперечної стійкості, що розмикаються. Вони розмикаються під час руху прямою, щоб зробити підвіску повністю незалежною, перед поворотами — стабілізатори превентивно замикаються. Система керування підвіскою працює у зв’язці з навігатором. Стандартні колісні диски діаметром 23 дюйми.

Силова установка купе складається з чотирьох електродвигунів, сукупною віддачею 585 к.с. та 900 Нм крутного моменту. Ємність тягової батареї — 120 кВт∙год. Попередній запас ходу — близько 520 км у вимірювальному циклі WLTP. За даними виробника, з місця до 100 км/год електромобіль спорядженою масою 2975 км зможе прискорюватися за 4,5 секунди.

Читайте також:
На продаж виставили Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі – кошти передадуть Україні

Перші клієнтські Rolls-Royce Spectre планують поставити у четвертому кварталі 2023 року. Орієнтовно мінімальний цінник нового електричного купе складе 275 тисяч фунтів стерлінгів або 316 тисяч євро.