X

Росіяни готують бюджетний родстер на ім’я Крим

Крым — это не только полуостров, но теперь еще и автомобиль. Правда, пока только на бумаге и в головах отдельных индивидов

Так вже сталося, що українцям, як і жителям низки інших європейських країн, «пощастило» сусідувати з доволі одіозною державою. З Росії регулярно надходять дивні і неймовірні новини. Це стосується й автомобільної сфери. Подейкують, що скоро з’явиться новинка на ім’я Крим…

Цікаво, що автори проекту говорять про спортивний родстер вже третього покоління, хоча за фактом серійних машин не існує і не було раніше. Все почалося з дослідного зразка на елементах Лада Калина, який являв собою схожий на продукт дрібносерійного складання кривуватий автомобіль. Його підготували в єдиному екземплярі, але далі, звісно, справа не пішла.

Потім представили пару віртуальних моделей, що демонструють розвиток дизайну. Реальних прототипів, знову ж таки, побудовано не було. Нинішній же процес розробки обмежується комп’ютерним моделюванням. За допомогою спеціального програмного забезпечення навіть відтворюють віртуальні краш-тести і вивчають зони деформації кузова. Але живих випробувань немає, і невідомо, чи будуть вони взагалі.

До проекту підключили навіть студентів технічних вишів, яким доводиться захищати наукові роботи, присвячуючи їх тим чи іншим елементам та технічним процесам створення родстера. Автори розробки, мабуть, розраховують зіграти на імені Крим і «поверненні до складу РФ історичних територій». Щоправда, і у самій Росії ця дикувата тема майже втратила інтерес з боку населення. Про перспективи появи такого автомобіля на світовому ринку і говорити не доводиться.

З іншого боку, очевидно, що цей продукт призначений виключно для внутрішнього споживання і на насправді має мало шансів втілитися в життя й  піти у виробництво. Щоправда, якщо судити з коментарів користувачів російських профільних ресурсів, мало кому подобається ідея вітчизняного автомобіля з такою провокаційною назвою. Коментатори уїдливо жартують, що у звичній агресивній манері автомобіль можна було назвати і «на Берлін». Мабуть, в цьому разі проект вже точно привернув би увагу світової громадськості. А так — приречений на забуття.

Інші жартують про те, що, наприклад, холодне ім’я «Сибір» погано корелює з призначеним для сонячних покатушок спортивним автомобілем, а «Кубань» або «Сочі», мабуть, звучать не дуже презентабельно. Напевно, тому було вирішено звернутися до географії сусідньої держави. Дивно…

Читайте також:
Какие крутые авто можно пригнать из США до $10 000

Ще одна смілива заява крім скандальної назви – позиціонування новинки як альтернативи Mazda MX-5 і Porsche Boxter. Мало того, що японський і німецький спорткари виступають в різних класах, підозрюємо, їм непокоїтися вже точно нема про що.

Хоч там як, автори продовжують фантазувати. І навіть визначилися з ціною — близько 12,5 тис. дол. При цьому творці “Криму” (це й досі звучить дивно) розглядають варіант доставки покупцям автомобіля у вигляді кита, який ентузіасти зможуть скласти самостійно. У цьому разі ціна автомобіля буде нижчою. Але ми з вами розуміємо, що насправді це лише казка. Темна, страшна, коротка і з поганим кінцем.

Читайте також:
Власник BMW M поіронізував з авто на єврономерах (фото)