X

СaetanoBus оголосив плани з випуску водневих автобусів

Відомий португальський виробник автобусів — CaetanoBus скоро почне випуск цілої лінійки машин на електричній тязі, зокрема і на водневих паливних елементах. Так, в 2023 році стартує випуск зчленованого, 18-метрового електробуса, причому в двох варіантах – акумуляторному і Fuel Cell. Про це повідомила Патриція Васконселос, генеральний директор CaetanoBus, виступаючи на нещодавній конференції European Zero Emission Bus Conference в Парижі.

А вже в 2022 році компанія обіцяє представити міжміський, а також пероновий (аеропортовий) автобуси, що працюють на водні. Ба більше, не залишиться без уваги і сегмент туристичних автобусів – на 2023-1924 рр. Запланована поява нових, екологічно чистих моделей CaetanoBus, причому як з лівим, так і з правим розташуванням керма.

Зазначимо, що сьогодні CaetanoBus разом зі своїм партнером – компанією Toyota вже пропонують міські 12-метрові автобуси на електротязі, що вміщають до 87 пасажирів. Це акумуляторна модель e. City Gold із батареями NMC ємністю 385 кВт.год і запасом ходу до 300 км і воднева H2.City Gold, здатна проїхати на одному заряді до 400 км. В обох випадках встановлюється електродвигун Siemens потужністю 180 кВт.

Читайте також:
Toyota дебютує на європейському ринку електробусів