X

SAIC представив новий кросовер Roewe RX5

На китайском рынке Roewe RX5 нового поколения появится во второй половине 2022 года

Китайська марка Roewe, що належить SAIC Motor, представила друге покоління кросовера RX5. Зовнішня схожість з Volkswagen Tiguan залишилася в минулому. Екстер’єр кросовера повністю перероблений. Тепер це “агресивний” автомобіль з величезною радіаторною решіткою і заваленими задніми стійками. Вже в базовій комплектації кросовера стоїть повністю світлодіодна оптика і 20-дюймові колісні диски.

Зі зміною поколінь Roewe RX5 став не тільки агресивнішим, а й більшим. Габаритна довжина зросла з 4556 до 4655 мм, а колісна база — з 2708 до 2765 мм. Завширшки він досягає 1890 мм, у висоту — 1664 мм.

У салоні впадає в очі величезний широкоформатний екран на передній панелі. Дисплей діагоналлю 27 дюймів об’єднав в одне ціле приладову панель і мультимедійну систему. Але найцікавіше — його можна зрушувати в бік переднього пасажира. Діапазон переміщення — 300 мм.

Мультимедійна система з оболонкою Zebra Zhixing Venus R, 5G, бездротовим оновленням і голосовим керуванням, включно з клімат-контролем і панорамним дахом. За доплату запропоновані камери кругового огляду, адаптивний круїз-контроль і низка інших електронних “асистентів”.

Поки представлена тільки базова версія Roewe RX5 з 1,5-літровим турбованим мотором віддачею 188 к.с. і 300 Нм крутильного моменту. Працює агрегат у зв’язці з семиступеневою роботизованою коробкою передач з двома мокрими зчепленнями і переднім приводом.

Читайте також:
Кроссовер Lexus UX пережил плановое обновление

Пізніше обіцяють гібридний Roewe eRX5 з тим же мотором, доповненим 79-сильним електродвигуном, і літій-залізо-фосфатною тяговою батареєю. Ємність акумулятора не уточнюється.