X

Найбезпечніші автомобілі 2018 року (відео)

В подходящем к концу 2018 году названы самые безопасные автомобили в нескольких сегментах. С результатами Euro NCAP можно ознакомиться ниже

Комітет Euro NCAP оголосив про результати масштабних краш-тестів і назвав найбезпечніші автомобілі в популярних сегментах за підсумками 2018 року. Експерти, як завжди, суворо оцінюють безпеку дорослих пасажирів, дітей і пішоходів.

Також віднедавна організація приділяє пильну увагу системам забезпечення активної безпеки автомобілів. Наприклад, асистенту руху в займаній смузі і системі автоматичного аварійного гальмування.

У категорії “Компактний сімейний автомобіль” перемогу в цьому році здобув новий Мерседес А-класу. Німецький автомобіль отримав загальну оцінку в п’ять зірок, складену з високих оцінок за всіма пунктами. Дорослих новинка захищає на 96%, дітей-пасажирів – на 91%, а пішоходи мають 92% захисту. Роботу електронних асистентів оцінили на 75%.

Сегмент великих сімейних автомобілів вінчає Lexus ES, який, крім власної зміни поколінь, замінює ще й колишній Lexus GS. Безпеку дорослих оцінили на 91%, дітей – 87%, пішоходів – 90%. Системи активної безпеки отримали 77%. До речі, гібридний Lexus ES300h став найбезпечнішим електрифікованим автомобілем.

Водневий кросовер Hyundai Nexo завоював титул найбільш безпечного авто в класі великих позашляховиків. 94%, 87%, 67% відповідно за безпеку дорослих, дітей і пішоходів. Роботу електронних систем оцінили досить високо – на 80%.

Читайте також:
Два новых авто с треском провалили тест на безопасность (видео)