X

Найбільший Jeep Grand Wagoneer прийшов змагатися з Range Rover і BMW X7

Легендарный внедорожник Jeep Grand Wagoneer вернется на рынок спустя тридцать лет

Jeep представив новий позашляховик Grand Wagoneer, який стане найбільшою моделлю бренду і конкурентом Range Rover, Mercedes GLE і BMW X7. Хоч би як нам хотілося скоріше побачити саме серійний автомобіль, на жаль, це концепт. Радує те, що автомобіль збереже всі властиві йому риси.

Зовні концепт-кар не схожий на всі інші моделі бренду, проте схожі елементи в стилістиці проглядаються. Із класичними моделями він передусім має схожість формою бічного скління і радіаторною решіткою. “Прямокутні” колісні арки і вертикальні двері багажника нагадують молодші моделі виробника.

Особливий інтерес викликає ще й те, що в новій моделі немає відсилання до зовнішності класичного Jeep Wagoneer. Ймовірно, такий прийом виробник використовував навмисно, щоб зробити автомобіль сучаснішим.

Салон Jeep Grand Wagoneer 2021 повністю відповідає його зовнішності та статусу. Виробник використовував дорогі матеріали оздоблення, а саме замшу і дерев’яний шпон. В око впадає шайба селектора передач, що замінила традиційний важіль, і безліч дисплеїв.

Читайте також:
Салон Jeep Grand Cherokee 2021 більше не таємниця

Перед водієм — 12,3-дюймова приборка, по центру передньої панелі два розташованих один над одним екрани  — верхній діагоналлю 12,3 дюйма відповідає за мультимедійну систему, нижній 10,25-дюймовий — за другорядні функції. Ще один 10,25-дюймовий дисплей — перед переднім пасажиром. Особистий монітор діагоналлю 10,1 дюйма отримав кожен із двох пасажирів другого ряду. Плюс до цього їм дістався загальний 10,25-дюймовий планшет, встановлений між передніми кріслами.

Уже відомо, що новий Джип отримає підзаряджувану гібридну версію. Серійній модифікації обіцяно три варіанти повнопривідних трансмісій і пневматичну підвіску Quadra-Lift. Концепт оснащений гібридною силовою установкою на основі 5,7-літрового V8. Сумарна віддача — 450 к. с.

Читайте також:
Jeep Wrangler Rubicon 392: позашляховик готовий до будь-яких випробувань

Інші подробиці стануть відомі ближче до дебюту серійної моделі і старту продажу, запланованого на 2021 рік. Виробництво налагодять на заводі у Воррені (Мічиган).