X

Найбільший Kia отримав найсучасніші технології

Старт продаж минивэна Kia Carnival нового поколения запланирован на август. Автомобиль продолжает раскрывать свои секреты

Південнокорейський виробник почав приймати попередні замовлення на Kia Carnival четвертого покоління і поділився деякими подробицями. “Четвертому” мінівену придумали нову категорію — GUV — іншими словами в зовнішності новинки тепер присутні риси кросовера. Вочевидь, йдеться про радіаторну решітку, візуально об’єднану з фарами головного світла і денними ходовими вогнями, як у Sorento, масивними колісними арками і декор із незабарвленого пластику.

Нове покоління Кіа Карнівал більше за попереднє. Габаритна довжина мінівена — 5155 мм, ширина — 1995 мм, висота — 1740 мм, колісна база — 3090 мм.

Читайте також:
Kia знову показала свій найдешевший кросовер

У Південній Кореї новий Кіа доступний з 7-, 9- і 11-місним салоном. Усередині — віртуальна приладова панель і екран «мультимедійки», які візуально об’єднані в цілісний блок. Діагональ кожного з дисплеїв — 12.3 дюйма. Дефлектори обдування у вигляді однієї лінії, блок керування клімат-контролем сенсорний. Місце традиційного важеля КПП зайняла шайба. Для зручності водія і пасажирів передбачено охолоджуваний висувний бокс місткістю 5.5 літра.

 

Ще одне нововведення — “розумні двері”, вони здатні відчинятися самостійно. Це відбувається лише після того, як автомобіль “упізнає” ключ. І якщо, приміром, пасажирські двері відчинятимуться, то двері багажного відділення, навпаки, автоматично зачиняться, коли людина з ключем віддалиться на задану відстань.

Задні двері також можуть блокуватися, якщо пасажир вирішив залишити салон, а до вена впритул наблизився інший транспортний засіб. У списку оснащення є системи запобігання зіткненням, виявлення сліпих зон, утримання в смузі руху і адаптивний круїз-контроль.

На рідному ринку марки новий Carnival пропонується з двома двигунами. Майбутній власник може обрати 2.2-літровий дизель (202 к.с., 441 Нм) або бензиновий V6 3.5 GDI (294 к. с., 355 Нм). Обидва агрегати з сімейства Smartstream. За чутками, двигуни працюватимуть у зв’язці з 8-ступінчастим “автоматом” і переднім приводом.

У Південній Кореї продаж Kia Carnival 2021 розпочнуться в серпні. Мінімальний цінник — 26.5 тис. доларів. Очікується, що новинка стане глобальною моделлю і надалі з’явиться на ринках США, Європи та Китаю.