X

Найбільший кросовер Citroen C5 Х — новий флагман компанії

Новинка отличается уникальным дизайном и передовым оснащением

Нещодавно утворений шляхом злиття PSA і FCA концерн Stellantis рішуче налаштований переглянути зони свого впливу в різних сегментах. Слідом за Peugeot 508 і розкішним DS 9, компанія презентувала абсолютно новий Citroen C5 Х, який є найбільшим кросовером бренду. Автомобіль має стати флагманом марки, щоб скласти конкуренцію Audi A6 Allroad.

Новинка являє собою симбіоз седана і універсала. До того ж вона отримала похилу лінію даху, як у фастбека. Високий кліренс і пластикове оздоблення обвісу – данина кросоверам, які наразі дуже високою популярні. В оснащенні з’явилася система Citroen Advanced Comfort, яка підвищує маневровість і керованість. У довжину новий Citroen C5 х досягає 4805 мм, в ширину – 1865 мм, у висоту – 1485 мм, а колісна база дорівнює 2785 мм.

Кросовер Сітроен C5 X отримав стильну світлодіодну V-подібну оптику, широку решітку, довгий фактурний капот, широкі колісні арки, спойлери на даху і на п’ятих дверях, виштамповки з боків і оригінальні колісні диски. Загальна концепція виконання кузова максимально аеродинамічна, з плавними лаконічними лініями. Салон Citroen C5 х виконаний у сучасній стилістиці марки і вирізняється комфортом і простотою виконання.

Усередині є цифрова приладова панель, мультимедійна система з 12-дюймовим сенсорним екраном з ефектом доповненої реальності і голосовим керуванням, проекційний дисплей, чотири USB-роз’єми, слот для бездротової зарядки смартфона і сидіння з ергономічним наповненням. Крім того, флагман французької марки оснастили широким списком систем допомоги водієві і асистентів безпеки, зокрема автопілотом другого рівня і камерами кругового огляду.

Citroen C5 X буде доступний із декількома силовими агрегатами, включно з бензиновими моторами і гібридним варіантом. Останній буде заснований на 1,6-літровому чотирициліндровому турбодвигуні потужністю 225 к.с., який доповнили електромотором. В електричному режимі автомобіль зможе проїхати до 50 км зі швидкістю не вище за 135 км/год. У продаж новинка надійде у другій половині 2021 року. Вартість буде оголошено ближче до виходу на ринок.

Читайте також:
Водородный Stellantis – Peugeot, Citroen и Opel переходят на электротягу