X

Найбільший седан Kia розсекретили в деталях

Флагманский седан K900 доработали внешне и пересмотрели моторную гамму

Південнокорейська марка представила оновлений седан Kia K900, також відомий як Кіа К9. Актуальне покоління моделі надійшло в продаж у 2018 році. Зміни зачепили як зовнішність, так і моторну гамму. Тепер флагман Kia має більш завершений вигляд.

У нього інша, більша решітка радіатора, нові логотипи і оновлена світлотехніка. Задні ліхтарі позбулися подвійних секцій і тепер з’єднані тонкою смугою з хромованою вставкою. Через це місце для номерного знака довелося перенести з кришки багажника на бампер.

Зміни в салоні Kia K9 менш значні. Мабуть, головна з них — центральний екран системи мультимедіа, який помітно підріс у розмірах і тепер становить 14,5 дюйма — як у середньостатистичному ноутбуці! Усі необхідні оновлення відтепер “прилітають” повітрям, а керувати інформаційно-розважальною системою можна зі смартфона. Крім того, виробник додав можливість розпізнавання водія за відбитком пальця. Це означає, що мультимедіа тепер може запам’ятовувати налаштування крісла, дзеркал і багато чого іншого.

Уже “в базі” седан оснащений автопілотом другого рівня, який являє собою адаптивний круїз-контроль з функцією утримання в смузі руху і розпізнавання дорожніх знаків.

У процесі оновлення Кіа К900 змінилася і моторна гамма. У ній залишилися колишні 3,8-літровий 315-сильний атмосферний двигун і 3,3-літровий турбований мотор віддачею 370 к.с. Обидва вони працюють у зв’язці з автоматичною коробкою передач. Привід — задній або повний. Відтепер найпотужнішого 5,0-літрового V8, що видає 425 сил, в лінійці немає.

Седан вже можна придбати на рідному ринку марки. Флагманський K900 оцінили в 51 480 – 57 220 доларів залежно від комплектації та моторів.

Читайте також:
Довгоочікуваний Kia Sportage 2022 попався в Україні напередодні світової прем'єри