X

Найшвидший в історії: Bugatti показала серійний Bolide за 4 млн євро

Bugatti вперше показала концепт екстремального суперкара Bolide у 2020 році. Тоді експерти навперебій твердили, що ця модель не матиме серійної версії. Але французький виробник довів протилежне.

Він підготував товарний варіант спортивного купе. Усього буде зібрано 40 одиниць моделі, вартістю 4 млн євро кожна. Попри те, що виробництво Bolide почнеться лише у 2024-му, всі екземпляри вже розкуплені. Втім, це не дивно, адже суперкар стане останньою моделлю марки з бензиновим двигуном. Надалі вона випускатиме авто із гібридними агрегатами.

Bolide збудований на базі Chiron, але отримав оригінальний дизайн кузова. Він має новий карбоновий монокок та інші кузовні панелі. Від концепту спортивне купе відрізняється наявністю традиційних дзеркал заднього виду, якими замінили крихітні камери. При цьому масивне заднє антикрило, гігантський дифузор та ківш на даху зберегли.

Читайте також:
Стати власником Bugatti Bolide можна лише за 49 доларів

Важить лімітований суперкар лише 1450 кг, а його висота становить один метр. У рух його наводить 8,0-літровий чотирициліндровий двигун W16 Chiron потужністю 1600 к.с. Розгін з місця до «сотні» у Bolide займає 2,5 секунди, а максимальна швидкість становить 500 км/год. Це робить його найшвидшою моделлю марки.