X

Найдешевший електромобіль Kia до 6000 євро вже на підході

Производитель подтвердил работу над доступным электрическим сити-каром, с помощью которого Kia может вырваться в лидеры электросегмента

Керівник європейського підрозділу Kia Еміліо Еррера розповів AutoExpress, що виробник справді розглядає таку можливість. У плани Kia входить виробництво міського електромобіля, який стане альтернативою громадському транспорту завдяки своїй доступності.

Він так само зазначив, що майбутня новинка стане конкурентом Citroen Ami. Вартість останнього починається від 6 тисяч євро. Еррера також згадав, що на розробку такої доступної моделі його спонукала ще й пандемія Covid-19. Людям необхідна альтернатива громадському транспорту, щоб почуватися безпечно. Оскільки цільова аудиторія електричного Сіті-кара — міські жителі, великого запасу ходу очікувати не варто.

Керівник європейського підрозділу автовиробника не назвав його вартості. Він дав зрозуміти, що передплата на електрокар буде приблизно такою ж, як і безлімітний проїзд на громадському транспорті. Про дизайн нового електромобіля Кіа інформації поки що немає — можна хіба що поглянути на рендер, підготовлений AutoExpress.

Імовірно, доступний електрокар Kia з’явиться в 2021-2022 роках. Трохи пізніше, за такою самою схемою варто очікувати виходу сіті-кара Hyundai. У концерні розраховують на успіх моделі не тільки в Європі, а й за її межами. Подібні компактні електрокари можуть стати найдоступнішими моделями в лінійці обох виробників.

Читайте також:
Новый Kia Rio удивил гибридным мотором и богатой комплектацией