X

Найдешевший кросовер Skoda — Kushaq 2022 із багатим оснащенням

В производство долгожданная модель отправится до конца 2021 года

Новий кросовер Skoda Kushaq 2022 — довгоочікувана прем’єра, яка нарешті відбулася. Компанія показала стильну модель з усіх боків і порадувала шанувальників багатим оснащенням.

Побудований на платформі MQB A0 In новий Kushaq приблизно порівнянний за розмірами з добре знайомим нам компактним кросовером Skoda Kamiq: довжина — 4221 мм при колісній базі 2651 мм, ширина — 1760 мм, а висота дорівнює 1612 мм.

Дизайн Skoda Kushaq 2022

Стилісти чеського бренду наділили новинку брутальною зовнішністю — модель справді схожа на міцний позашляховик, хоча привід передбачено тільки на передні колеса. Передня оптика традиційно для кросоверів Шкода розділена на два рівні. Увагу привертають велика фальшрадіаторна решітка і фактурний бампер. Ззаду модель нагадує більший Karoq. Варто відзначити широке застосування темного нефарбованого пластику в обвісі, який додає “позашляховості”.

Салон Шкода Кушак 2022

Усередині дизайнери постаралися не менше. Передня панель дуже стильна і поєднує в оздобленні матеріали різної фактури та кольорів. У топових виконаннях покупці отримають “шкіряні” крісла, в передніх навіть передбачено вентиляцію. Також доступні бездротова зарядка для смартфона, 10-дюймовий монітор мультимедіа, сенсорний блок керування кліматом, ящик для рукавичок з охолодженням і маса відділень і кишень для дрібничок. Цікаво, що  схожа передня панель і деякі рішення оформлення інтер’єру незабаром з’являться в новій Skoda Fabia, яку готують до прем’єри.

Двигуни Skoda Kushaq

До моторної гамми увійшли два бензинових агрегати: трициліндровий 1.0 TSI потужністю 115 к.с. і чотирициліндровий 1.5 TSI на 150 сил. У стандарті — 6-ступенева механічна коробка, але за доплату доступні 6АКПП і 7-ступеневий DSG. Надалі силові установки модифікують для відповідності  екологічним вимогам, що постійно посилюються, і запропонують мотори в складі “м’яких гібридів”.

В індійському санскриті Kushaq означає “Цар”, “Правитель”. Але перша літера K і остання Q в імені моделі свідчать про те, що новий Шкода Кушак назвали відповідно до глобальної номенклатури компанії, яка застосовується для кросоверів бренду. Це може натякати на те, що автомобіль може з’явитися на різних ключових ринках, зокрема європейському. Однак інформації про це поки що немає — передусім Skoda Kushaq 2022 модельного року з’явиться саме в Індії.

Читайте також:
Новый Skoda Kodiaq 2022: как будет выглядеть кроссовер

Бюджетний кросовер Kushaq піде у виробництво в середині 2021 року і виявиться найдоступнішим у лінійці SUV бренду, але ціни оголосять пізніше. На цій самій платформі незабаром з’явиться бюджетний седан Шкода, а після Volkswagen використовує вузли і агрегати для пари своїх моделей.