X

Найдешевший кросовер Volkswagen готується до дебюту

Новинка поступит в продажу в июне 2021 года

Раніше знайти на ринку бюджетний кросовер було не таким легким завданням. Тепер же ситуація змінилася, і в лінійці практично будь-якого автогіганта з’явилися такі моделі. Серед них Nissan Magnite, Hyundai Venue і Renault Kiger. Зовсім скоро до зазначених авто приєднається і новий Volkswagen Taigun.

Концептуальна версія моделі була представлена в 2020 році, а тепер німецький виробник готовий показати публіці серійний варіант. Його офіційний дебют відбудеться 31 березня, а до дилерів кросовер надійде в середині поточного року. Відомо, що автомобіль побудовано на платформі MQB-A0-IN і є спрощеною версією моделі VW T-Cross. Новий кросовер Фольксваген досягає в довжину 4200 мм, а колісна база дорівнює 2651 мм. При цьому дорожній просвіт становить 205 мм.

Зовнішність новинки цілком сучасна і відповідає основним тенденціям сегмента. Новий VW Taigun отримав великі фари, фірмову решітку радіатора, контрастний декор на бампері, широкі колісні арки, рейлінги на даху, пластикову окантовку по периметру кузова і масивний спойлер на даху. Незважаючи на бюджетне позиціонування, оснащення салону Volkswagen Taigun гідне. У нього увійшла мультимедійна система з 10-дюймовим сенсорним екраном, клімат-контроль, низка систем допомоги водієві і 6 подушок безпеки.

Читайте також:
Самый крутой электрический Volkswagen удивил своей ценой

У рух дешевий кросовер приводитиме 1,0-літровий турбодвигун потужністю 115 к. с. Також буде запропонована версія з 1,5-літровим мотором на 150 к.с. Обидва агрегати працюють із шестиступеневою МКПП і “роботом”. Основним ринком збуту стане Індія, де вартість автомобіля стартуватиме від 13 000 доларів. На фото — T-Cross для Китаю.