X

Найдешевший Land Rover: дизайн як у Defender і платформа від Tata

Новый кроссовер появится в 2021 году и будет доступен в Европе, Америке и Китае

Land Rover розробляє новий компактний кросовер. За даними Autocar, модель з кодовим позначенням L860 стане доступною в лінійці британської марки. Її дебют заплановано на 2021 рік, а основними ринками збуту стануть Європа, північна Америка і Китай.

Нова модель покликана збільшити продаж британської марки. Конкурентами моделі називають BMW X1, Volvo XC40, майбутній Mercedes GLA і VW Tiguan в топових модифікаціях. Очікується, що базова версія коштуватиме близько 30 тис. євро (25 тис. фунтів стерлінгів), тобто буде на 7-8 тис. євро дешевшою, ніж Land Rover Discovery Sport.

Відомо, що дизайн буде витримано в дусі нового Land Rover Defender. Відомо, що розробники відмовилися від назви Defender Sport і припасли його для майбутнього електрокросовера. Найімовірніше, авто отримає історичне ім’я на кшталт Land Rover 80 або Series 1.

Читайте також:
Семимісний кросовер від Land Rover продаватимуть за ціною VW Golf

Щоб здешевити модель, її побудують на платформі D10. Це спрощена версія архітектури того ж Discovery Sport, а використовує її індійський кросовер Tata Harrier. Утім, на відміну від нього новий Ленд Ровер все ж оснастять багатоважільною задньою підвіскою.

Очікується, що кросовер отримає 1,5-літрові трициліндрові турбомотори сімейства Ingenium, доповнені 48-вольтною гібридною установкою. Запропонують версії з переднім і повним приводом.