X

Найдорожчий і найбільший седан Volvo складатимуть на заводі Geely в Китаї

Удлиненный вариант седана Volvo S90 – самый дорогой четырёхдверный автомобиль в истории шведского бренда. Компания Volvo Cars объявила о начале производства флагманского седана S90 на автозаводе Geely (владеющей Volvo) в китайском городе Дацин.

Відповідно до озвученого плану Volvo Cars, китайський виробничий майданчик Geely стане глобальним виробником і експортером хабів, через який автомобілі шведської марки розходитимуться по всьому світу. Зокрема, на підприємстві в Ченду планується виробляти нинішні та майбутні моделі 60-ї серії на модульній платформі SPA, а на новому автозаводі в районі Луцяо (350 км від Шанхаю) розпочнеться випуск компактних моделей 40-го сімейства на модульній платформі CMA. Там також складатимуть співплатформні машини нового бренду LYNK&CO, створеного компанією Geely, що є власницею Volvo.

«З цими трьома заводами і визначенням однієї модельної лінії для кожного підприємства, Volvo створює ефективну виробничу структуру, що забезпечує майбутню перспективу для зростання», – заявив президент Volvo Хакан Самуельсон.

Volvo S90 складений на модульній платформі SPA (Scalable Platform Architecture), яку використовують і Volvo, і Geely для розробки великих седанів і кросоверів. Першою моделлю Volvo, створеною під керівництвом Geely на платформі SPA, є XC90 другого покоління, який вже став хедлайнером продажу в своєму класі.

Примітно, що на цих самих виробничих майданчиках випускають новий Geely Emgrand 7FL, продаж якого стартував в Україні у листопаді 2016 р.

Більше дізнатися про Geely в Україні можна на сайті www.geely.ua, а також за телефоном інформаційної лінії Групи компанії «АІС» 0-800-500-205.