X

Найбільший електричний кросовер Volkswagen спіймали на дорозі

Volkswagen ID.6 станет самым большим и самым мощным электрокроссовером в линейке немецкого производителя

Німецький автогігант продовжує розширювати лінійку автомобілів, що працюють виключно на електротязі. До кінця року на ринок вийдуть VW ID.3 і ID.4, а потім до них приєднається і найбільший представник лінійки — Volkswagen ID.6, який минулого року дебютував як концепт ID Roomzz. Саме його днями виробник вивів на тести.

Щоб модель була невпізнанною, її замаскували під Peugeot. Однак сховатися від пильного погляду фотошпигунів не вдалося. Відомо, що новий VW ID.6 буде побудовано на платформі MQB і він перевершить за габаритами свого колегу по платформі ID.4. Найімовірніше, електрокар позиціонуватимуть як суперника Tesla Model X.

Незважаючи на маскування, можна з упевненістю сказати, що, на відміну від концепту, серійна версія електрокросовера Фольксваген отримає звичайну конфігурацію задніх дверей, а не розсувну. На жаль, розгледіти передню частину і корму не складно через щільний камуфляж. Також прикрита абсолютно вся оптика, тому судити про форму фар і задніх ліхтарів теж не можна.

Читайте також:
Ілон Маск пересів на Volkswagen ID.3 і поділився враженнями (відео)

Кабіна повинна бути повністю цифровою, з невеликою кількістю фізичних кнопок, повним пакетом електронних асистентів і помічників водієві, а також автопілотом третього рівня. За даними інсайдерів, серійна версія не отримає поворотних сидінь, як у концепту.

У рух новинку приводитимуть два електромотори сумарною віддачею 302 к.с., що дасть змогу розганятися з місця до «сотні» за 6,6 с. Акумуляторна батарея ємністю 82 кВтг забезпечить запас ходу на одному заряді в 450 км. Офіційна дата дебюту Volkswagen ID.6 поки що не оголошена, але, ймовірно, електрокросовер представлять не раніше наступного року.