X

Найпотужніший кросовер у світі стане колекційним

Производство кроссовера Dodge Durango SRT Hellcat продлится всего 6 месяцев. За это время успеют собрать менее 2000 автомобилей

Представлений на початку місяця найпотужніший кросовер у світі — 720-сильний Dodge Durango SRT Hellcat 2021 року зможе претендувати на звання колекційного. Через пандемію компанії довелося скоротити терміни виробництва моделі.

Як повідомив в інтерв’ю виданню Muscle Cars & Trucks топ-менеджер Dodge Тімоті Куніскіс, кросовер залишить конвеєр через півроку після запуску на початку 2021 року. Орієнтовно, за шість місяців складуть близько 2000 автомобілів. Все залежатиме від виробничих можливостей самої компанії і попиту, який легко може перевищити пропозицію. Про приймання замовлень оголосять у четвертому кварталі 2020 року.

Ще однією причиною скороченого модельного року кросовера стало посилення норм шкідливих викидів. Наступний Durango SRT Hellcat 2022 модельного року не можна буде комплектувати таким потужним мотором, який стоїть у моделі під капотом зараз — йдеться про 6.2-літровий V8 Hellcat (720 к.с., 875 Нм). Мабуть, його місце займе менший агрегат або навіть гібридна силова установка.

Разом із Durango попрощатися з агрегатом доведеться і співплатформному Jeep Grand Cherokee, а в 2023 році — новому Dodge Charger SRT Hellcat Redeye і Challenger SRT Super Stock. За чутками, маслкари наступного покоління і новий поки що безіменний кросовер Dodge побудують на задньопривідній платформі Giorgio.