X

Найпотужніший Volkswagen Golf 8 дебютував з режимом для дрифту

Производитель представил новый флагманский Golf восьмого поколения – спорткар с литерой R в названии

Новий Volkswagen Golf R планували показати на Фестивалі швидкості в Гудвуді, який з низки причин перенесли, а пізніше скасували. Виробник представив новинку онлайн, в цьому вже немає нічого незвичайного. Ми тепер всі знаємо про найпотужніший VW Golf 8.

Дизайн Volkswagen Golf R 2021

У передній частині кузова виділяється масивна чорна решітка повітрозабірника, що “відтіняє” елементи в колір кузова. На кормі — чорний глянсовий дифузор із двома парами вмонтованих патрубків вихлопної системи Akrapovic. Доповнюють образ найпотужнішого Фольксваген Гольф 8 стандартні 19-дюймові колісні диски.

Салон Volkswagen Golf R

Усередині увагу привертають спортивні сидіння та велика кількість R-логотипів, які відрізняють автомобіль від стандартного хетчбека. Крім того, новому VW дістався 10-дюймовий сенсорний тачскрін і цифрова приладова панель.

Варто визнати, що горизонтальна архітектура передньої панелі інтер’єру дуже доречна в стилістиці Golf R. На вигляд усе дуже серйозно та строго, і водночас присутні невід’ємні спортивні атрибути на кшталт фірмових синіх акцентів і усіченого кермового колеса.

Характеристики Volkswagen Golf R

Найцікавіше чекає під капотом. Виробник залишив колишній 2,0-літровий турбований двигун, яким комплектували попередній хот-хетч. Віддача і крутильний момент трохи зросли — 319 к.с. і 420 Нм проти 310 к.с. і 380 Нм. У пару мотору передбачено механічну або роботизовану коробку передач. Привід — повний. Максимальна швидкість становить 250 км/год.

Новий Golf R 2021 укомплектували спортивною підвіскою з пружинами підвищеної жорсткості і новими стабілізаторами поперечної стійкості. Інженери додали алюмінієвий підрамник і збільшили від’ємний розвал на передній осі. Все це дало змогу не тільки підвищити стійкість на дорозі, а й проходити повороти на вищих швидкостях. Допрацювали новинці і гальмівну систему.

Головна особливість нового зарядженого гольфа — їздові режими Special і Drift. Перший вирізняється особливими налаштуваннями і “заточений” під Нюрбургринг і загалом заїзди на перегонових треках. Режим Drift дає змогу ефектно проходити повороти.

Читайте також:
Volkswagen выпустил на рынок дешевый электрический кроссовер

Купити Volkswagen Golf R 2021 можна буде вже наступного року. Ціни поки що не оголошено.