X

Найнезвичайніший автомобіль сучасності пішов проти тенденції електрифікації

Morgan 3 Wheeler снова появится в продаже в 2022 году

Дебют сучасного Morgan 3 Wheeler відбувся в 2011 році. Модель протрималася на конвеєрі 10 років, після чого пішла на спокій через неможливість протистояти сучасним екологічним нормам. Зараз же стало відомо, що марка готує нове покоління легендарного трицикла. Очікувався електромобіль, але все змінилося.

За задумом, новий Morgan 3 Wheeler збереже риси попередника, але отримає бензиновий мотор Форд. Про те, що розробка нової моделі вже триває, стало відомо на початку нинішнього року. А вже в квітні з’явилися перші шпигунські знімки закамуфльованих прототипів.

У компанії підтвердили, що Morgan 3 Wheeler залишиться бензиновим трициклом, переводити його на електротягу поки що не планують. У рух його приводитиме 1,5-літровий двигун Ford. За деякими даними, йдеться про двигун сімейства EcoBoost Dragon, тільки без наддуву. Точні характеристики не повідомляються. Компанією такому агрегату стане колишня п’ятиступенева механічна коробка передач від Mazda MX-5. Привід — від єдиного заднього колеса.

Крім самого мотора вирішено було поміняти і його розташування. Тепер він буде не зовні, а всередині автомобіля. Таке рішення зумовлено технічними моментами, оскільки охолодження у нового агрегата рідинне, а не повітряне, як у колишнього. Крім цього, під новий двигун довелося переробляти ще й кузов, попередньо передбачивши місце для двох бічних радіаторів. Водночас у Morgan вирішили додати новому 3 Wheeler трішки практичності — кілька варіантів вітрових стекол і навісного багажника.

Читайте також:
Morgan создал джин с кусочками автомобилей – так и задумывали

Генеральний директор Morgan Стів Морріс упевнений, що новинка стане справжнім хітом продажу – принаймні, у Великій Британії. Вихід на ринок заплановано на 2022 рік, тоді як точна дата прем’єри ще не оголошена. Отже, триколісний Морган залишиться найоригінальнішим автомобілем сучасності.