X

Зроблено в Україні: як на фаркоп автомобіля встановити піскосолеророзкидувач (відео)

У зимовий час боротьба з ожеледицею на прибудинкових територіях – справа дуже важлива, що гарантує безпеку пішоходів і цілісність автотранспорту. Подолати це великогабаритній техніці, яку часто використовують для посипання автодоріг, буває важко через її розміри. Тому тут може стати в пригоді спеціальний навісний піскосолеророзкидувач.

Багато хто, напевно, вже бачив таке обладнання на тракторах. Виявляється, подібну техніку можна встановити і на звичайний розвізний фургон, пікап або позашляховик. Для прикладу візьмемо модель РПС-120, яку виготовляють у Житомирі за ліцензією польської фірми TICAB (Trade Industrial Company AB).

Із транспортними розмірами 170 х 140 х 80 см піскосолерозкидувач має власний бункер для реагентів на 120 л. Встановлюється він просто на фаркоп автомобіля, а підключається безпосередньо до прикурювача автомобіля (12В, 30А). Увімкнення та вимкнення піскосолерозкидувача відбувається натисканням кнопки аварійної зупинки. Реагенти розподіляються диском діаметром 350 мм, виготовленим із нержавної сталі. Щільність посипання становить 60 г/м кв. Ширина посипання варіюється від 2,5 до 3,5 м, залежно від висоти автомобіля.

Читайте також:
У Києві показали нові автомобілі для комунальників і дорожників (відео)