X

SEAT презентував новий Cupra Leon: 300 сил і 60 км на електротязі

Самый «горячий» Леон показали сразу в двух типах кузовах и нескольких вариантах мощности

Лінійка новоспеченого бренду Cupra поповнилася двома Леонами нового покоління: п’ятидверним хетчбеком і універсалом Sportstourer. Вперше заряджений  Leon отримав гібридну версію з можливістю підзарядки.

Зовні Cupra Leon відрізняється не тільки новою емблемою на решітці радіатора, а й ефектними колісними дисками на 19 дюймів (базові – на 18), особливим матовим кольором кузова, а також агресивнішими бамперами.

Головне нововведення в салоні – спортивні крісла і особливий декор «темним алюмінієм». Також “гарячому” Леону дістався додатковий варіант оформлення цифрової панелі приладів – Sport View.

Під капотом Cupra Leon розташований дволітровий турбомотор, який залежно від версії видає 245 к.с. або 300 к. с. Для повнопривідної модифікації універсала Sportstourer пропонується ще й 310-сильний варіант. Найбільш «заряджений» Леон розганяється до першої сотні за 4,8 с. Максимальна швидкість традиційно обмежена позначкою 250 км/год.

Cupra Leon eHybrid оснащений 150-сильним 1,4 TSI., в парі з яким працює електромотор на 115 сил. Заявлена сумарна потужність такої силової установки становить 245 к.с. Виключно на електротязі гібридний Леон здатний проїхати 60 км. Повна зарядка від побутової мережі займе шість годин, а за допомогою спеціального пристрою поповнити запас в батареї можна за 3,5 години.

Читайте також:
Звезда футбола будет рекламировать «заряженные» модели SEAT

Новий Cupra Leon з’явиться на європейському ринку в останньому кварталі 2020 року.