X

Седан BMW 8 Series розсекретили раніше прем’єри (фото)

Если в купе BMW 8 Series вам не хватало практичности, а 7 Серия кажется чересчур серьезной, появился новый промежуточный вариант

BMW 8-Series Gran Coupe — нове ім’я в модельному ряду баварського автовиробника, до якого в компанії йшли з моменту появи нової вісімки. Офіційної прем’єри ще не було, але фото вже тут. Чудеса?

Так, все правильно. Цей автомобіль створено на подовженій платформі БМВ 8-ї серії, яка в свою чергу базується на укороченій версії платформи BMW 7 Series. І баварський бренд знову зробив із седана купе, щоб потім перетворити його в седан. Все як завжди.

Але що з цього вийшло? По-перше, ми не дуже здивовані, враховуючи, що концепт-провісник (фото — нижче в галереї) доволі буквально демонстрував стилістику майбутньої моделі, та й витоки посприяли зменшенню інтересу.

Читайте також:
Новый электромобиль BMW показали внутри

По-друге, дизайн на любителя. Можна було припустити, що шанувальники розкішного німецького купе оцінять і зовнішність седана. Але профіль тут повністю новий, він у принципі нетиповий для BMW. Невже в компанії наважилися кардинально освіжити корпоративний стиль?

Хоч би там як, машина вийшла крутою. Можливо, в погоні за абсолютною розкішшю та комфортом на задньому ряду варто було все ж звернутися до БМВ 7 Серії, але і новинка начебто не має підвести. У нас є фото відформованого для двох задніх пасажирів дивана. Можливо, це опція, а в стандарті на його місці може стати нуднуватий, але практичний тримісний ряд.

Відрадно, що нове чотиридверне купе (маркетологи захочуть називати новинку саме так) BMW 8-Series Gran Coupe отримає ту саму моторну гамму, що й інші представники 8 Серії. Найпотужніший бензиновий агрегат-V8 об’ємом 4,4 л потужністю 530 к.с., а дизельний-3-літровий мотор на 320 к.с.

Читайте також:
Alfa Romeo внезапно проспонсировала съезд BMW

Не варто забувати і про появу чотиридверної BMW M8. У цьому разі, якщо силова установка переїде з купе і кабріолета без змін, варто очікувати 4,4-літрового V8 потужністю 592 к.с. Ще потужніша модифікація Competition пропонує вже 617 к.с., які дають змогу купе розганятися до 100 км/год за 3,2 с, кабріолету — за 3,3 с. Ймовірно, важчий і більший седан зможе впоратися з цією роботою за довший час, але ми очікуємо його незначного збільшення — на 0,2-0,3 с.

Офіційна прем’єра BMW 8 Series Gran Coupe 2020 модельного року відбудеться наприкінці червня. Зовсім скоро! Тоді ж ми дізнаємося всі параметри і технічні характеристики.

Читайте також:
У США продають неіснуючий універсал BMW M3